Route privé of publiek maken

Inhoudstafel

De betekenis van publieke routes of privéroutes

Op RouteYou kan je jouw routes delen met de community (=iedereen) of jouw routes privé houden. Er is ook de optie om routes enkel aan de leden van jouw groep te laten zien. Als je een route privé zet:

Status privé/publiek veranderen

  1. Meld aan, indien dat nog niet het geval is.
  2. Zoek jouw route.
  3. Klik op de knop 'Bewerken'. 
  4. Klik dan op 'Basisgegevens'.
  5. Nu kan je daar jouw route privé of publiek zetten. Klik op 'Bevestigen' (of druk op ENTER).

Een route die je aanmaakt privé of publiek zetten

Als je een route maakt, dan krijg je bij het opslaan de optie om een route publiek of privé te zetten.

Een route enkel laten zien aan jouw leden

Werkwijze

Stel dat je routes hebt die je enkel wenst te laten zien aan leden van jouw groep, dan kan je dat doen via de volgende werkwijze.

  1. Maak een groep aan (leer hier hoe dat te doen).
  2. Indien de toekomstige leden nog geen account hebben op RouteYou, nodig de leden uit om zich te registreren op RouteYou met hun e-mailadres (ze kunnen hier zien hoe dat te doen))
  3. Voeg leden toe aan jouw groep. Die leden kunnen ook de privéroutes zien die je aan die groep koppelt (leer hier hoe dat te doen
  4. Maak een route aan die je wenst te delen met die mensen (leer hier hoe dat te doen)
  5. Zet die route privé (leer hier hoe dat te doen).
  6. Koppel ze aan de groep die je zonet aangemaakt hebt (leer hier hoe dat te doen).

Hoe vinden 'leden' deze route terug?

De route is natuurlijk niet te vinden via de 'search' of andere zoekopdrachten, want anders zou iedereen je route kunnen zien. Als één van jouw leden de privéroute(s) wenst te zien in jouw verborgen groep, dan gaat hij/zij als volgt te werk:

  1. Meld aan. Je dient je wel eerst te registreren indien dat nog niet het geval is. Lees hier hoe.
  2. Ga naar de pagina Mijn gegevens (hoofdmenu).
  3. Daar zie je de groepen waartoe je behoort. Ook de groepen die "verborgen" staan.
  4. Klik op die groep.
  5. Je komt dan op de groepspagina waar ook de privéroutes te zien zijn. Klik op een route om die in detail te zien.
  6. Je kan ook de route printen en downloaden.

Veelgestelde vragen

Is er een kost om jouw routes of groep privé te houden?

Neen. Dit is volledig gratis.

Op RouteYou privé maar elders publiek

Het is niet toegestaan om jouw route in te pluggen in jouw eigen website en die op RouteYou privé te houden. Wens je dat toch te doen, contacteer dan sales[at-r.].

© 2006-2018 RouteYou - www.routeyou.com