Advertentie

This site is available in your language and country. Change the language to English and the country to United States.
Klik hier om dit bericht te verbergen.

Groepsleden beheren

Inhoudstafel

Waarom lid worden van een groep?

Hoe voeg je groepsleden toe?

  1. Log in
  2. Ga naar jouw groep (lees hier hoe je een groep zoekt
  3. Klik op Bewerken (potlood  ) en vervolgens op Leden  
  4. Onderaan de lijst heb je dan de mogelijkheid om leden toe te voegen. 

Je kan leden toevoegen via hun naam of e-mail adres. Typ je een naam in dan komen de mogelijke gebruikers tevoorschijn. Klik de gewenste gebruiker(s) aan. Ze verschijnen dan in de tweede kolom. Of je kan een of meerdere e-mailadressen in het onderste vak typen. Bevestig je keuze. 

De verdere procedure verschilt naargelang het om reeds bestaande of nieuwe RouteYou-gebruikers gaat:

Is dat in lijn met GDPR?

Ja, en wel om de volgende reden: als je een e-mailadres in die groep toevoegt dan krijgt die persoon slechts één keer een uitnodiging.

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. De gebruiker aanvaardt de uitnodiging, neemt een account op RouteYou (als dat nog niet het geval is) en wordt lid van je groep op RouteYou
  2. De gebruiker aanvaardt de uitnodiging niet, dan gebeurt er verder niets met het e-mailadres (cf. GDPR). Met andere woorden RouteYou bewaart die e-mailadressen niet en zal ook geen andere berichten meer sturen in het geval er niets wordt bevestigd. 

Hoe verlaat je een groep?

Je kan op elk moment zelf uit een groep stappen:

  1. Ga naar de groep waar je lid van bent (lees hier hoe je weet van welke groepen je lid bent)
  2. Klik op de Delen-knop    en selecteer Verlaten.

Opgelet! Ben je eigenaar van een groep dan kan je deze niet zomaar verlaten. Jouw eigenaarschap hangt namelijk samen met het bestaan van de groep. 

Hoe wordt je op eigen initiatief lid van een groep?

  1. Log in en ga naar de groep waar je lid wil van wenst te worden (lees hier hoe je een groep zoekt) .
  2. Klik op de de Delen-knop  en selecteer Lid worden. Als de eigenaar van de groep het toelaat, word je lid van die groep

Rol binnen de groep

De eigenaar van een groep kan groepsleden verschillende rollen toekennen met daar aan gekoppeld meer of minder rechten:

Een groepslid een andere rol toekennen

Je kan een lid meer of minder rechten geven door die een andere rol toe te kennen.

Je doet dat via de volgende stappen:

  1. Log in
  2. Ga naar jouw groep (leer hier hoe je jouw groep kan terug vinden)
  3. Klik op Bewerken (potlood  ) en vervolgens op Leden 
  4. Onderaan zie je de lijst van leden die al aan de groep gekoppeld zijn
  5. Als eigenaar kan je daar de rol van een lid aanklikken en eventueel wijzigen. 

Groepslid verwijderen

Als eigenaar kan je ten allen tijde groepsleden verwijderen. Wat je dan doet is eigenlijk hun link met de groep opgeven. 

Je doet dat via de volgende stappen

  1. Log in
  2. Ga naar jouw groep (leer hier hoe je jouw groep kan terug vinden)
  3. Klik op Bewerken (potlood  ) en vervolgens op Leden 
  4. Onderaan zie je de lijst van leden die al aan de groep gekoppeld zijn
  5. Uiterst rechts in de rij van een lid zie je een ontkoppelingsicoontje . Wanneer je dit aanklikt dan zal deze RouteYou gebruiker niet langer lid zijn van jouw groep. 
TIP
Als je twee accounts hebt op RouteYou kan je jezelf met je tweede account lid maken van de groepen van jouw eerste account. 
Promoveer jezelf met je tweede account tot Beheerder. Zo heb je alle rechten met jouw tweede account en kan je dus via beide accounts jouw groepen beheren.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik tot een groep behoor?

Via MyRouteYou

Je kan dat zien door naar je MyRouteYou-pagina te gaan. Op die pagina vind je via de Zoeken-knop (vergrootglas  ) de optie groepen   . Hier krijg je een overzicht van alle groepen waar jij op zijn minst lid van bent. 

Via de groepspagina

Je kan ook naar de groepspagina gaan en daar via de Delen-knop  checken of daar staat lid worden of Verlaten.

Indien er staat Verlaten ben je dus lid en kan je via die knop de groep verlaten.

Kunnen niet-leden routes zien van mijn groep? En privéroutes?

Niet-leden kunnen de routes van jouw groep zien als zowel de groep als de routes publiek zijn. Privé-routes die gekoppeld zijn aan een groep kunnen alleen gezien worden door de leden van die groep.

Wat met spam op groepen

lees hier meer over "communiceren met groepsleden"

Lees hier meer over spam.

Terug naar RouteYou

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com